Beneficii Glutamina


beneficii glutamina

Beneficii Glutamina

Glutamina este un supliment alimentar foarte utilizat si popular in randul culturistilor, deoarece accelereaza procesul de recuperare dupa efort fizic intens, ajuta la cresterea masei musculare si creste semnificativ performantele atletice.

Glutamina se gaseste in proportie de 60% in muschii scheletici ajutand la  formarea, cresterea si mentinerea tesutului muscular.

Spunem ca acest supliment previne pierderea masei musculare si ajuta la refacerea tesuturilor, pentru ca in timpul antrenamentelor nivelul de glutamina din organism scade cu aproximativ 50%, iar cresterea nivelurilor optime de glutamina dureaza pana la 6-7 zile. Aceasta este o perioada prea mare, iar deficienta glutaminei are ca rezultat scaderea masei musculare si este necesar sa adaugam la dieta noastra suplimente de glutamina.

Glutamina este si o sursa importanta de energie prin restabilirea nivelurilor de glicogen, aceasta ofera necesarul zilnic de energie, reduce oboseala, creste forta si puterea si asigura un antrenament durabil si de calitate.

Suplimentele de glutamina intaresc sistemul imunitar, reduc simptomele unei infectii sau riscul de a face o infectie si elimina excesul de amoniac din organism.glutamina beneficii

Numeroase studii pe glutamina au aratat ca aceasta imbunatateste functia metabolica, adica are un rol important in sinteza  proteinelor si are proprietati anticatabolice, prevenind astfel pierderea de proteine.

Daca tineti o dieta pentru ca vreti sa slabiti, glutamina va poate ajuta prin utilizarea grasimilor ca sursa de energie si prevenirea pierderii masei musculare.

Glutamina sporeste hormonul de crestere, care este esential in formarea unui tesut muscular puternic si imbunatateste echilibrul de azot din organism.

L-Glutamina, cum mai este numita, protejeaza mucoasa tractului gastro-intestinal imbunatatind digestia, functia intestinelor si mentine sanatatea celulara.

Glutamina este sintetizata cel mai mult in muschii scheletici, mai apoi in plamani, ficat si creier. Ea este sintetizata de catre glutamat si acidul glutamic si participa in transferul de azot intre organe si tesuturi, datorita celor 2 atomi de azot care se gasesc in structura glutaminei.

Glutamina este utilizata pentru reducerea efectelor secundare in urma unui tratament, chiar si chimioterapiei, cum ar fi diaree, umflaturi in interiorul gurii, dureri.

Cumpara acum Glutamina Pura!

Glutamina pura – 250, 500, 1000 grame

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.