Prospect si Efecte secundare BCAA


prospect si efecte secundare bcaa

Efecte secundare, BCAA

Din efectele secundare a aminoacidului BCAA este doar gustul putin neplacut a BCAA-ului simplu, de aceea se intrebuinteaza cu amestecuri, de obicei de fructe.

In general BCAA nu poate produce nici un efect secundar organismului, chiar daca doza e putin mai mare, insa ar fi bine sa nu depasiti dozele indicate de furnizor sau medic.

Efecte secundare declarate au fost: oboseala, pierderea de coordonare, tulburari gastro-intestinale si de stomac,

Consumul excesiv de leucina poate inhiba capacitatea organismului de a produce vitamina B3 si B6, care mai tarziu duce la deficienta lor.

Contraindicatii si recomandari, BCAA

Inainte de administrarea oricarui tip de supliment, inclusiv BCAA, consultati medicul sau antrenorul dumneavoastra cu privire la conditiile in care le puteti utiliza si doza.

Suplimentele pe baza de aminoacizi cu lant ramificat pot creste nivelul de insulina si scadea nivelul de zahar din sange, de aceea ele nu trebuie administrate impreuna cu medicamente diabetice sau injectii cu insulina.

BCAA (in special Leucina) nu trebuie utilizat de persoane care sufera de hipoglicemie, deoarece poate duce la niveluri foarte mici de zahar in sange.

Nu se recomanda femeilor insarcinate sau care alapteaza, deoarece studiile nu au demonstrat siguranta ca ele pot fi administrate.

De asemenea, daca urmeaza sa aveti o interventie chirurgicala, incetati administrarea suplimentului cu cel putin 2 saptamani inainte, deoarece ele afecteaza nivelul de zahar din sange.

Persoanele care sufera de alcoolism cronic nu trebuie sa foloseasca suplimente de BCAA.

Mod de administrare, BCAA

Antrenorii profesionisti recomanda ca pentru fiecare kilogram din propria greutate, persoana trebuie sa foloseasca aproximativ 33 mg, doza optima de BCAA este de 4-8 gr de 3 ori pe zi.

Dozele mai mici de BCAA, sunt si ele eficiente, dar nu vor acoperi integral nevoile organismului.

Suplimentul se poate administra inainte, in timpul (pentru reducerea oboselii) sau dupa antrenament (pentru recuperare rapida).

Se recomanda administrarea suplimentelor de BCAA nu mai mult de 6 luni.

Daca ati uitat sa administrati doza la ora stabilita nu e nimic grav, puteti sa o luati imediat ce v-ati amintit. Insa daca se apropie ora pentru doza urmatoare luati o singura doza, nu le administrati pe ambele o data pentru a compensa doza pierduta, in caz contrar veti face o supradozare.

Cumpara acum BCAA 5000 sau BCAA Blast!

BCAA 5000 – 75, 150, 300 tablete

BCAA Blast – 250, 500 grame

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.