Ce sunt Aminoacizii?


ce sunt aminoacizii

Ce sunt Aminoacizii?

Stiati ca organismul nostru nu poate functiona fara proteine, iar cei care contribuie la formarea lor sunt aminoacizii? Aminoacizii sunt compusi organici care se combina pentru formarea proteinelor.

Aminoacizii contribuie la indeplinirea functiilor de baza ale organismului si sunt elementele esentiale in formarea proteinelor. Acestia sunt necesari corpului nostru precum sunt vitaminele si mineralele.

Proteinele mentin sanatatea pielii, ochiilor, inimii, oaselor, intestinelor si ,desigur, a muschilor, formand un tesut solid.

Avantajul in ziua de azi este ca oricine poate avea acces la aceste suplimente.

Exista 2 mari categorii de aminoacizi, esentiali si neesentiali. Aminoacizii esentiali nu pot fi produsi in mod independent de organismul nostru, iar cei neesentiali pot fi produsi de corp.

Va ganditi ca daca organismul nostru poate produce aminoacizi neesentiali in mod independent nu mai este necesar sa adaugati suplimente pe baza de aminoacizi la dieta dumneavoastra, insa nu este asa.

Aminoacizii esentiali sunt mai importanti, de asta se numesc esentiali, si mai au o caracteristica aparte fata de cei neesentiali, ei sunt sintetizati direct in muschi, nu in ficat si joaca un rol important in cresterea masei musculare.
structura aminoacizi

Din ce sunt formati Aminoacizii?

In natura exista 20 de aminoacizi diferiti si sunt necesari pentru a mentine sanatatea noastra. Toti aminoacizii sunt formati din 5 parti:

– un atom central de carbon;

– un atom de hidrogen;

– o grupare amino, care este formata dintr-un atom de azot si 2 atomi de hidrogen;

– o grupare carboxil, care este formata dintr-un atom de carbon, doi atomi de oxigen si un atom de hidrogen;

– un grup R (lant lateral), care este format din atomi diferiti.

Grupul R face diferenta dintre toti aminoacizii, el fiind unic pentru fiecare aminoacid in parte.

In general, grupul R este format din hidrogen, carbon si atomi de oxigen. Unii aminoacizi pot avea in compozitia lantului lateral si atomi de sulf sau azot.

Cumpara acum Amino 2000!

Amino 2000 – 75, 150, 300 tablete

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.