Ce este Glutamina?


ce este glutamina

Ce este Glutamina?

Glutamina este aminoacidul cel mai abundent, care se gaseste in corp. Acesta este un aminoacid care se afla in organism sub forma libera si sta la baza formarii “blocurilor” de proteine.

Este un aminoacid neesential, insa devine esential in anumite stari fiziologice, de aceea este numit “conditionat esential”.

Cea mai mare cantitate de glutamina se gaseste in muschii scheletici, in jur de 50-60% din cantitatea totala si aproximativ 20% in aminoacizii circulanti.

Glutamina joaca un rol important in numeroase functii homeostatice ale organismului, pentru imbunatatirea sistemului imunitar si a functia intestinelor si este implicat in cele mai multe procese metabolice, in comparatie cu ceilalti aminoacizi.

Ea este utilizata pentru mentinerea echilibrului fluidelor si pH-lui din organism, reglarea ritmului cardiac si a temperaturii corpului, elimina excesul de amoniac, imbunatateste digestia, functia sistemului central nervos si functia creierului (cognitiva).

Glutamina este un “combustibil” pentru celulele albe sau celulele cu actiune rapida, de aceea este esentiala pentru repararea tesuturilor si intarirea sistemului imunitar.

Acest aminoacid poate fi luat din aproape toate alimentele bogate in proteine, in special fructe de mare, peste, carne de pasare, de vita si produse lactate.

De asemenea, este disponibil pe piata sub forma de pulbere de culoare alba, fara miros si cu gust specific.

De ce este importanta suplimentarea cu

Glutamina?

Studiile au aratat ca, desi organismul poate sa produca structura glutamineisingur glutamina de care are nevoie pentru indeplinirea functiilor intr-un mod regulat si a proceselor la care ea participa, suplimentarea cu glutamina este necesara. De ce?

Rezultatele cercetarilor au demonstrat ca nivelul de glutamina scade cu 50% in timpul antrenamentelor intense (exercitii fizice grele si de durata), in timpul perioadelor de stres (cand suferiti un prejudiciu moral), interventii chirurgicale, infectii, leziuni, afectiuni medicale si, in general, la persoane cu o viata activa.

Nivelul de glutamina normal se reface in timp de 6-7 zile, ceea ce este foarte mult, iar in aceasta perioada pierdeti masa musculara. Pentru a preveni deficienta glutaminei si pierderea masei musculare, este indicat sa administrati suplimente de glutamina.

Cumpara acum Glutamina Pura!

Glutamina pura – 250, 500, 1000 grame

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.