Ce este BCAA?


ce este bcaa

Ce este BCAA?

BCAA este un acronim de la Branch Chain Amino Acids si care inseamna aminoacizi cu lant (catena) ramificat(a).

Termenul de ramificat vine de la structura moleculara a acestor aminoacizi, care este ramificata. BCAA include 3 aminoacizi cei mai cunoscuti: leucina, izoleucina si valina.

BCAA este unul dintre cei 8 aminoacizi esentiali, adica nu poate fi produs in mod independent de corpul nostru, si alcatuieste 35% din masa musculara.

Aminoacizii stau la baza formarii proteinelor, iar proteinele joaca un rol important in formarea unui tesut muscular complex si puternic.

Suplimentele de aminoacizi cu catena ramificata sunt foarte populari pe piata deoarece alimenteaza muschii la nivel celular, adica sunt defalcati direct in muschi, nu in ficat. Aceasta este o caracteristica doar pentru BCAA.

Suplimentarea cu aminoacizi este esentiala, deoarece muschii nu se pot dezvolta fara proteine.

BCAA poate fi luat inainte sau dupa antrenamente, iar suplimentarea cu ei are ca rezultat reducerea oboselii si cresterea performantelor atletice.

Aminoacizii indeplinesc diferite functii legate de productia de energie in timpul antrenamentelor si dupa, inca un motiv pentru a adauga suplimente de BCAA la dieta dumneavoastra.bcaa

In medicina BCAA este utilizat pentru tratarea bolii lui Lou Gehrig si tulburarile la nivelul creierului (din cauza bolii hepatice).

Alte intrebuintari ale aminoacizilor cu lant ramificat sunt: prevenirea oboselii, imbuntatirea performantelor atletice si capacitatii de concentrare, cresterea masei musculare si stimularea sistemului imunitar si central nervos.

In unele studii s-a descoperit ca distrugerea musculara la sportivi  poate fi redusa atunci cand ei adauga in dieta lor BCAA.

In concluzie putem spune ca BCAA alimenteaza organismul cu aminoacizi esentiali, care ajuta la dezvoltare pentru a putea arata mult mai bine pe o plaja sau pe o scena, chiar si in fata prietenelor de sex opus.

Cumpara acum BCAA 5000 sau BCAA Blast!

BCAA 5000 – 75, 150, 300 tablete

BCAA Blast – 250, 500 grame

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.